Sommaren 2021 har Västtrafik dessvärre valt att minska kapaciteten på färjorna till mindre än hälften jämfört med tidigare år för att spara pengar.

Det är därför stor risk att framförallt avgångarna på dagen kommer att bli fulla.


För att vara helt säker på att komma ut till Käringön som planerat kan du boka plats på båttaxins fasta avgångar från Tuvesvik eller Hälleviksstrand till Käringön.

Fasta avgångar med båttaxi från Tuvesvik till Käringön:
     10.40
     11.40
     12.40

Priset är 200 kr per person och resan ut tar bara 15 minuter.
 


Fast avgång med båttaxi från Hälleviksstrand till Käringön:
     14.20

Priset är 150 kr per person och resan ut tar bara 10 minuter.


Om du vill ta färjan tar du dig med bil eller buss till Tuvesviks färjeterminal där det finns parkeringsplats. Parkering kostar 110 kr per dygn och du löser biljetten med kort i någon av parkeringsauto-materna (inga kontanter). Alternativt betalar du parkeringen via SMS.  Tänk bara på att vara ute i god tid så att du slipper stressa för att hinna med färjan!

Om du inte har Västtrafikkort köper du färjebiljetten antingen ombord på färjan eller i appen "ToGo".

Avgångstider hittar man på Västtrafiks hemsida, men vi har också gjort en förenklad tidtabell.

Har du löst biljett och färjan blir full och det är mer än 20 minuter tills nästa färja avgår har du rätt till ersättning för båttaxi med upp till 1200 kr per person. Taxibåten har färdiga formulär för att begära ersättning. Du kan dock inte räkna med att det kommer att finnas taxibåt så att det räcker för att ta med alla passagerare som inte kommer med.

Lotsbåten - båttaxi

Med "Lotsbåten" kan vi erbjuda snabba transfers till och från fastlandet, skräddarsydda utflykter, sälsafari, havsfisketur, badtur, vattenskidor eller andra äventyr. Eftersom vi är uppvuxna i dessa farvatten känner vi till alla smultronställen.

Lotsbåten är öns snabbaste båt (45 knop) och alla våra skeppare har självklart de specialutbildningar och certifikat som krävs för att få köra båten med passagerare. Vi tar inga risker och kör aldrig så att det upplevs som obehagligt. 

Mer information och priser!

Välkomna!
Klas och Milla, Lotshotellet
0304 560 90