Du tar dig med bil eller buss till Tuvesviks färjeterminal där det finns gott om parkeringar. Parkering kostar 100 kr per dygn och du löser biljetten med kort i någon av parkeringsauto-materna (inga kontanter). Alternativt betalar du parkeringen via SMS.  Tänk bara på att vara ute i god tid så att du slipper stressa för att hinna med färjan!

Du köper färjebiljetten antingen i automaten vid terminalen eller ombord på färjan. Med Västtrafikkort eller appen "ToGo" blir det ännu lättare. Avgångstider hittar man på Västtrafiks hemsida, men vi har också gjort en förenklad tidtabell.

Sommaren 2021 har Västtrafik dessvärre valt att minska kapaciteten på färjorna till 1/3 jämfört med tidigare år för att spara pengar. Det är därför stor risk att avgångarna på förmiddagarna kommer att bli fulla.

För att vara helt säker på att komma ut till Käringön som planerat kan du boka plats på båttaxins fasta förmiddagsavgångar. Priset är 200 kr per person och resan ut tar bara 15 minuter:

Lotsbåten - båttaxi

Med "Lotsbåten" kan vi erbjuda snabba transfers till och från fastlandet, skräddarsydda utflykter, sälsafari, havsfisketur, badtur, vattenskidor eller andra äventyr. Eftersom vi är uppvuxna i dessa farvatten känner vi till alla smultronställen.

Lotsbåten är öns snabbaste båt (45 knop) och alla våra skeppare har självklart de specialutbildningar och certifikat som krävs för att få köra båten med passagerare. Vi tar inga risker och kör aldrig så att det upplevs som obehagligt. 

Mer information och priser!

Välkomna!
Klas och Milla, Lotshotellet
0304 560 90